chat off
Toll Free:
order now
most popular orders
Accounting Essays
Biology Essays
Environment Essays
Law Essays
Literature Essays
Management Essays
Marketing Essays
Music Essays
Religion Essays
Technology Essays

Paypal

 
 
← Blues & Bessie SmithDeejay →
Live Chat

Final Test. Bach to Rock

Buy custom Final Test. Bach to Rock essay

Question 1: A rock style in the early 1970s that emphasized the elaborate, showy personal appearance, and costuming of its practitioners.

David Bowie, in his various incarnations, is considered by many to be its major figure.

Hard rock Glam rock Heavy metal Art rock Electro-pop.

Answer: David Bowie, in his various incarnations, is considered by many to be its major figure. With Alice Cooper, he exploited the rock with greater technique and care.

Question 2: Which of the following artists would be considered a member of the branch of 1970s pop music known as singer-songwriters?

Bob Dylan, James Taylor John, Taylor John, Tesh Sid Vicious

Answer: Bob Dyan

Question 3: Wrote the soundtrack to the classic disco film Saturday Night Fever?

Neil Sedaka, Phil Spector, The Beatles, The Bee Gees or Quincy Jones.

Answer: The Bee Gees.

Question 4: The “Bakersfield sound” stood opposing the slick sound concerning Nashville country music. Who was its leading, controversial figure?

Charlie Rich, Merle Haggard, Glenn Campbell, John Denver or Eddy Arnold.

Answer:  Merle Haggard.

Question 5: Who was Reginald Kenneth Dwight?

John Lennon, Keith Moon, Elton John, David Bowie or None of the above,

Answer: Elton John.

Question 6: This highly successful African American singer and songwriter was the leader of all trades-singer, multi-instrumentalist, songwriter, arranger, and producer.

Jimi Hendrix, Michael Jackson, Sly Stone, Stevie Wonder or James Brown.

Answer:  Stevie Wonder.

Question 7: What unique musical element made “Oye Como Va” stand out from other rock hits of the 1970s?

Latin percussion, Electric guitar, Electric bass, Hammond B-3 organ, All of the above.

Answer: Latin percussion.

Question 8: This R&B-derived style developed in the 1970s, primarily under the guidance of George Clinton and Sly Stone.

Hard rock, Soul, Funk,  Disco Spiritual.

Answer: Hard rock.

Question 9:  This musical style had its origins in New York City and was made popular in London during the 1970s. It was a case of “back to basics”, a rebellion against the artifice and pretension which was perceived as  corporate rock music.

Reggae, Punk, New wave, music Rap, Funk

Answer: Punk rock

Question 10: This musical style emerged in the 1970s and is characterized by a rhymed text spoken in a heightened voice over a repetitive, mostly rhythmic accompaniment.

Soul, Funk, Spoken, blues, Rap Break

Answer: Blues

Question 11: A new generation of country music began to embrace the music that had grown out of the 1960s counterculture. This movement came to be known as __________.

Psychedelic country, Progressive country, hardcore country, Contemporary country, cosmic cowboy

Answer: Progressive country

Question 12: Two country musicians associated with the group collectively known as “the Outlaws.”

Merle Haggard and Willie Nelson, Willie Nelson and Charlie Rich, Glenn Campbell and Waylon Jennings, Waylon Jennings and Willie Nelson, Glenn Campbell and Charlie Rich

Answer: Waylon Jennings and Willie Nelson

Question 13: Where reggae music originated?

The East Indies, Cuba, New York, Jamaica, Latin America

Answer: Jamaica

Question 14:  One of the pioneers of reggae music.

Chris Blackwell, Jimmy Cliff, Don Drummond, Bobby McFerrin, None of the above

Answer: Jimmy Cliff

Question 15: British guitarist who recorded a version of Bob Marley’s “I Shot the Sheriff”?

Jimmy Page, Pete Townsend, Eric Clapton, George Harrison’

Answer: Eric Clapton

Question 16: This band, formed in 1974 in New York City, was the first bonafide punk rock band.

The New York Dolls, The B-52’s The Sex Pistols, The Clash, The Ramones

Answer: The New York Dolls

Question 17: Which of the following statements characterizes the Talking Heads?

The band’s style reflected their interest in minimalism

They dressed in slacks, sweaters, and vests.

The center of attention on most Talking Heads recordings was the trembling, high-pitched voice of their lead singer, David Byrnes.

All of the above

None of the above

Answer: All of the above

Question 18: The funk style developed by George Clinton included . . . a mixture of compelling polyrhythms.

psychedelic guitar solos, jazz-influenced horn arrangements, R&B vocal harmonies, All of the above

Answer: psychedelic guitar solos

Question 19 : Until 1979, hip-hop music remained a local phenomenon. This was the start of a rap song that created hip-hop to the bigger commercial audience.

 “The Message” “Rapper’s Delight” “Planet Rock” “The Breaks” None of the above

Answer: “Planet Rock”

Question 20: This technology of the 1980s changed the sound of popular music.

Electric recording, Electric guitar, Digital sound recording, Hammond organ,

Answer: All of the above

Question 21: The 1980s pop icon who starred as “the Kid” in the 1984 film Purple Rain.

Will Smith, Prince Michael, Jackson Madonna,

Answer: None of the above

Question 22: Wrote “Lady,” performed by Kenny Rogers.

Kenny Rogers, Lionel Richie, Prince Burt, Bacharach Carole

Answer: Lionel Richie

King Question 23: The lead vocalist of Eurythmics

Dave Stewart, Annie Lennox, Cyndi Lauper, Sting Elton John

Answer: Annie Lennox

Question 24: Paul Simon used this type of world music style on his album Graceland.

Caribbean, Jamaican, South African, East African, South American

Answer:  South African

Question 25: Which of the following statements characterizes MTV?

It changed the way the industry operated. It promoted English artists such as Eurythmics, Flock of Seagulls, and Billy Idol. It focused on white rock artists.

Answer: All of the above

Question 26:  Madonna’s popularity from the late 1980s through the 1990s was second only to ________________.

Janet Jackson’s Bruce Springsteen’s Michael Jackson’s Prince’s Paula Abdul’s

Answer:  Michael Jackson’s

Question 27:  Which of the following statements describes the music business in the 1980s?

Profits from the sale of recorded music hit rock bottom in 1982. Record companies relied on a small number of multiplatinum artists to generate profits in the 1980s. In 1984, sales of prerecorded cassettes surpassed those of vinyl discs for the first time.

Answer: All of the above

Question 28:  “When Doves Cry” opens abruptly with a virtuoso burst of lead guitar played by __________.

Eddie Van, Halen Jimi, Hendrix Jimmy, Page Brian, May Prince.

Answer:  Hendrix Jimmy.

Question 29: What was the title of Tina Turner’s 1984 crossover hit (Number One pop and Number Two R&B in 1984)?

“What’s Love Got to Do with It”, “Like a Virgin”, “A Fool in Love”, “It’s Gonna Work Out Fine”, “Private Dancer”.

Answer: “What’s Love Got to Do with It”.

Question 30: This was the first rap group to headline a national tour and to appear on MTV.

Beastie Boys, Run-D.M.C Sugar Hill, Gang Public Enemy, Grandmaster Flash and the Furious Five.

Answer: Beastie Boys

Buy custom Final Test. Bach to Rock essay

Order Now
Orderhesitating

Related essays

  1. Deejay
  2. Lacota Music
  3. Blues & Bessie Smith
  4. Music Industry
 
Email:
Password:
why we are #1
More than a decade of practical
experiences working in the essay
writing business
Sustained customer satisfaction
A broad range of custom writing services
Complete confidentiality and privacy
Delivering custom papers within 3 hours
A cohesive team of outstanding, experienced writers
Free revision (within 2 days)
Direct communication with the assigned writer
Free reference and cover page
current status
At least 3 live chat and phone operators available at a time
730 active/working writers
16544 registered custom writers
5 writers passed our interviews and language tests yesterday
276 total pages completed
99% satisfied customers
9.6 of 10 writing quality and professionalism score
discounts
order now
Type of assignment:
Writer level:
Timeframe:
Cost per page: ...
Number of pages:
Total without discount: ...
categories
Buying an Essay
Essays for Sale
Good Advice
Purchase Term Paper
Research Paper Ideas
Student's Life
Using Writing Service
Writing a Reflection Paper
Writing an Essay
Writing Papers Guide
Writing Research Paper
Writing Term Paper
categories
Social Institutions and Their Importance
10 Free Reading Libraries for Your Academic Papers
Living in a World Full of Changes
5 Easy Steps to Write a Book Review
Should the Internet Be Censored?
 

15% off your first custom essay order. Order now

PRICES
from $12.99/PAGE

X